Kéménymagasítás

Megjelenés dátuma:
Kéménymagasítás

Praktikus és költséghatékony megoldás, ha a kémény nem megfelelő magasságú, esetleg légörvényben van.

A jelenlegi építőipari kivitelezések során gyakran előfordul, hogy magasabb épületet húznak fel egy meglévő másik épület mellé. Ilyenkor az építtető köteles a szomszédos kémények biztonságos működéséről gondoskodni. De nem csak ebben az esetben kell megtoldani a kéményeket!

Ezenkívül szükséges magasítani a kéményt, ha a kémény magassága nem elegendő az adott tüzelőberendezéshez. Ilyenkor a kémény hatásos magassága kevés ahhoz, hogy elegendő huzat alakuljon ki. Ha nincs megfelelő huzat, akkor előfordulhat, hogy visszaáramlás történik, ami veszélyes és kerülendő jelenség.

Kémnymagasításra ad okot, ha a kémény mellett olyan épület, fa, egyéb van, ami miatt légörvénybe kerülhet a meglévő kémény

A légörvény azért veszélyes, mert ellene dolgozhat a huzatnak. A megoldás egy szerelt kémény toldás elhelyezése a meglévő tégla kémény végétől. Általában ezeknek komoly tartószerkezeti igénye van, mivel gyakran távol vannak a többi épülettől, rögzítési lehetőségektől.

Füstgáz elszívó ventilátor beépítésével is növelhető a kémény huzata, mesterségesen biztosítva a megfelelő füstgáz kiáramlást.

Ezekhez a megoldásokhoz szakértelemre van szükség. Ebben mi tudunk segíteni Önnek!

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..